26 Ekim 2014 Pazar

Çikolatalı Doğum Günü Pastası

Kek için malzemeler
(beni hic bir zaman sasirtmayan kakolu kek tarifim, pasta icin 2 olcuden yaptim ama 3 olcu olsa daha iyi olurdu. Tarif bir olcuyu iceriyor.)
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
1 su bardagi nisasta
2 tatli kasigi kabartma tozu
3 yemek kasigi kako
1 paket vanilya.
Ara kreması
(2 cesit krema kullandim)
1.krema tarifi

2 yemek kasigi un
2 su bardagi sut
2 yemek kasigi kakao
7 yemek kasigi toz seker
vanilya
2.krema tarifi
326 gr parcalanmis cikolata
1.5 stick tuzsuz tereyagi(1 stick 113gr)
1 su bardagi krem santi
Üst Kreması için



2 paket krem santi
2 kutu frosting cheescreamli
1 kutu turuncu gida boyasi(5 cay kasigi)
İç malzemeler
yarim su bardagi damla cikolata
yarim su bardagi ceviz parcasi
1 buyuk muz
islatmak icin rasberry(bogurtlen recelli su)1 su bardagi kadar
Yapılışı
Once kek karisimini dikdortgen buyuk bir kaliba cirpip doktum.350 F pisirdim.Kenarlarini tiraslayip,ikiye kestim.
1.kremayi ocakta hepsini karistirip pisirdim.
2.kremayi ise kisik ateste cikolata ve tereyagini eriterek hazrladim.Karisim soguyunca icine 1 su bardagi cirpilmis krem santi ekledim.1.kremadan ilk katina surmek icin ayirdim ve kalanla digerini karistirdim.Cok zengin,ve bol cikolatali bir karsim oldu.2.kremanin surulecek kivama gelmesi icin buzluga koyup daha yogun kivama gelmesi icin bekledim.Her iki krema kasirimi yogun arada akmayacak sekilde bir yogunluk aldi.
Kekin arasini bogurtlen recelli su ile islattim.Ayirdigim 1.kremadan surdum heryerine.Diger karisim kremayida uzerine surdum.Kalin bir krema kati oldu.Uzerine damla cikolata ve cevizleri yerlestirdim.Muzlarida incecik dilimleyip ara katini tamamladim.
Kekin diger kismini ters cevrip ic kismi ustte olucak sekilde islattim recelli su ile.Pastanin katini kapatip birbirine butunlesmesi icin biraz bastirip beklettim.
Sut ile cirptigim krem santiyi kekin uzerine sivadim.Foristin illede susledim.Kenarlarina m&m bonibon ve sprinkel denilen kucuk sekerciklerle susledim. Resimi ise ortaya yerlestirdim. Afiyet Olsun:-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder